Om oss

Fontenehuset Senja er et tilbud for folk i Midt-Troms. Vi er et klubbhus for alle som har eller har hatt psykiske utfordringer. Vi driver etter den internasjonale Fontenehusmodellen, som er en erfaringsbasert rehabiliteringsmodell. Vi har fokus på ressursene til hver enkelt og vil gjerne bidra til en meningsfull hverdag. Vi er lett tilgjengelige og du trenger ikke henvisning for å komme til oss. Det er gratis å være medlem, og du kan være sammen med oss så mye eller lite som du ønsker. Det er ingen av oss som spør hva du sliter eller har slitt med, og du velger selv hva du eventuelt ønsker å dele med oss.

På Fontenehuset jobber medlemmene og medarbeiderne side om side i et likeverdig arbeidsfellesskap. Vi drifter huset sammen med alle daglige oppgaver i tillegg til prosjekter som medlemmene selv bestemmer over. Hos oss både tar og får vi ansvar, akkurat sånn som på en vanlig arbeidsplass.

Vi har fire medarbeidere og 96 medlemmer per tiden. Huset vårt består av fire arbeidsenheter. Disse er kontor og driftsenheten, kjøkken enheten, teknisk etat og mediahuset. I tillegg har huset flere spennende rom som er en del av det vi tilbyr i prosjekt og fritidsaktiviteter. Disse er hobbyrom, systue, treningsrom, dagligstue, møterom/auditorium. Vi åpnet dørene 1. September 2021, og huset utvikler seg hele tiden. Vil du bli med å forme Fontenehuset? Da vil vi gjerne ha deg som medlem!

Fontenehuset Senja inspirerer, støtter og motiverer folk med psykiske helseproblemer til aktiv samfunnsdeltakelse, studier og jobb.

I tillegg organiserer vi også fritidstilbud, kulturaktiviteter og andre arrangementer. Sjekk hva vi driver med.

Vi holder til i Skolegata 4, i bygget bak Kvistadsenteret på Finnsnes. Ta kontakt med oss eller kom innom i åpningstidene våre som er mandag til fredag fra 0830-1600. I sommer begrenser vi åpningstiden noe. Fra 26.Juni-18.August åpner vi klokken 09:00 og stenger huset klokken 15:00.

Om OSS

Arbeidsoppgaver og fellesskap.

Fontenehuset Senja inspirerer, støtter og motiverer medlemmene til aktiv samfunnsdeltakelse, studier og ordinær jobb. Men vi er også et alternativt frivillig arbeidsfellesskap for dem, som på grunn av helseproblemer, ikke kan ha ordinær jobb.

Anders

Daglig leder Anders er en 41 år gammel fotballinteressert bajas fra Trollvika. Han er genuint opptatt av å bidra til at andre får en bedre hverdag. Av utdanning har Anders studert markedskommunikasjon og veiledning. Tidligere har han blant annet delt ut vareprøver i bamsedrakt på kjøpesenter, vært
ungdomsveileder og jobbspesialist i NAV, styrt med regnskap, salg og markedsføring, samt jobbet med mennesker i ulike livssituasjoner. På Fontenehuset har Anders ansvar for de oppgavene vi andre slipper å styre med, som feks regnskap og annet papirarbeid.

Silje

Medarbeider Silje er en 38 år gammel dame fra Skatvik på Senja. Hun er ofte sett med rompa opp og hodet ned i soppskogen, og trives
godt på kjøkkenet! Hun er av utdanning sykepleier og trives godt i møte med
mennesker. Hun har tidligere jobbet i veldig mange ulike yrker.
Hun innrømmer at en av favorittene var Candyking og å veie inn svinnet! På fritida går det i familieliv og hennes store lidenskap for mat.

David

Medarbeider David er en treningsglad familiemann fra Lysnes. Han er utdannet kokk og snydoktor. David har tidligere blant annet jobbet med rekruttering, arbeidsrådgivning og sist som støttespiller og døråpner til personer som skal ut i arbeid. På fritida går det i familietid, trommespilling, friluftsliv og skjeggpleie. På huset har David ansvar for jobb og studietilbudet.